تولید محتوای اصولی + ویژگیهای یک محتوای قوی
چرا برای کسب و کار خود، به تولید محتوای قوی نیاز داریم؟
تولید محتوا، از مهمترین بخشهای کسب و کار است که باید برای آن برنامه دقیق داشته باشید. هر فرد در طول روز با دهها محتوای گوناگون که توسط کسب و کارهای مختلف تولید شدهاند، مواجه میشود. اگر صاحب کسب و کار هستید، برای دیده شدن باید محتوای قدرتمندی داشته باشید. طبق آمار بیش از 90 درصد محتواهایی که تولید میشوند، بازدیدی در گوگل دریافت نمیکنند. یک محتوای قوی، به شما کمک میکند که در میان حجم انبوه محتواهای موجود، بتوانید در بین بهترینها باشید و مخاطب را جذب کنید.
اگر به دنبال ایدههای برای تولید محتوا هستید، میتوانید از چکلیست 80 ایده تولید محتوای ما استفاده کنید:
«دانلود چک لیست 80 ایده تولید محتوا»
داشتن محتوای مناسب، چگونه به دیده شدن شما کمک میکند؟
یک محتوای کامل، در اثبات اینکه شما متخصص حوزۀ کاری خود هستید و تثبیت جایگاه شما، نقش بسزایی دارد. همچنین، نوشتن محتوای اصولی موجب افزایش رتبه وبسایت شما در گوگل میشود. این موضوع به نوبۀ خود از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چراکه اکثر افراد حین جستجوی موضوع مورد نظر خود، تنها چند صفحۀ اول گوگل را بررسی میکنند و قرار گرفتن وبسایت شما در صفحات ابتدایی، به دیده شدن شما و افزایش ترافیک وبسایت، کمک شایانی میکند.
از طرفی پس از ورود مخاطب به وبسایت، این محتوای مناسب است که موجب جذب اعتماد مخاطب و در نهایت، ترغیب وی برای خرید محصول یا خدمات شما میشود. حال که با اهمیت داشتن محتوای قوی و مناسب آشنا شدیم، میخواهیم نحوۀ نگارش محتوا و اصول مورد نیاز آن را بررسی کنیم.
انواع نگارش و تولید محتوا
بازدید گرفتن از گوگل و افزایش مدت زمان ماندن مخاطب در وبسایت، دو مورد از پارامترهای مهم تولید محتوا میباشند. برای هر کدام از این موارد، انواعی از نگارش وجود دارد که میتوانیم از آنها استفاده کنیم.
-
مگاپُست
مگاپست (Mega Post) یا مگا محتوا (Mega Content)، یک محتوای جامع و کامل است که هدف از تولید آن، افزایش ترافیک وبسایت، بهبود سئو و شناساندن خود به مخطبان است. مگاپست یک محتوای طولانی و بلند است که با به کارگیری بندهای منسجم و تصاویر متعدد، در اثبات قدرت کسب و کار شما نقش مهم ایفا میکند.
مگاپست، یک تکنیک بازاریابی محتوای قوی است و برای سئو نیز، بسیار حائز اهمیت میباشد. گوگل طبق الگوریتمهای پیشرفتۀ خود، به محتوایی که اصول آن را رعایت کند و از نظر کیفی سطح قابل قبولی داشته باشد، پاداش داده و جایگاه آن را ارتقا میدهد.
جهت مشاهدۀ رفرنس معتبر خارجی برای آشنایی با اصول سئو، میتوانید این مقاله از سایت مشهور Upwork را مطالعه کنید.
این محتوا میبایست حداقل در 5000 کلمه نوشته شده و یک محتوای اصطلاحاً «10 برابری» باشد؛ بدین معنی که 10 برابر قویتر از محتوای رقبای شما تولید شود. همچنین در عین طولانی بودن، میبایست طوری تولید شود که موجب خسته و دل زده شدن مخاطب نشود. براساس تمامی موارد ذکر شده، میبایست استفاده از مگاپستها را در کنار تولید محتوای روزانۀ خود، در نظر داشته باشید.
برای بررسی و شناخت هرچه بیشتر رقبای خود، میتوانید از چک لیست شناخت رقبای ما استفاده کنید:
«دانلود پرسشنامه شناخت رقیبان»
-
محتوای سریالی
محتوای سریالی، گونهای از نگارش و تولید محتوا میباشد. در این شیوه، مجموعهای از محتواهای مرتبط به هم در عین داشتن استقلال مفهومی، حول یک هدف و موضوع واحد تولید میشوند. نگارش این مدل محتواها باید به گونهای باشد که مخاطب درست مانند فصلهای یک کتاب، به خواندن آنها بپردازد و علاقهمند به دنبال کردن بخشهای بعدی باشد. محتوای سریالی به تبدیل مخاطب پیشفرض به یک مخاطب دائمی و وفادار، نقش کلیدی ایفا میکند.
برای نوشتن یک محتوای سریالی، ابتدا موضوعی از کسب و کار خود انتخاب کنید. سپس، بخشهای مختلف این موضوع را دستهبندی کرده و برای آنها محتوا تولید کنید. در هر بخش سعی کنید مخاطب را ترغیب به دنبال کردن بخش بعدی نمایید. نگارش بخشها را در هر قسمت جذابتر کنید تا مخاطب پیشرفت محتوا را حس کند.
محتوای سریالی، یکی از راهکارهای بسیار مؤثر جهت انسجام مقالات وبسایت و تولید لینکهای داخلی است.
نحوۀ نگارش و تولید محتوای اصولی و جذاب
یک محتوای اصولی، ویژگیهای مشخصی را در حالت کلی دنبال میکند. شناخت کامل اجزای محتوا و کنار هم قرار دادن آن، یک هنر است. در ادامه، با نحوۀ نگارش یک محتوای کامل آشنا خوهاید شد.
-
بدنۀ محتوا
نگارش محتوا میبایست منسجم و بدون هجو باشد. سعی کنید تا جای ممکن از تکرار عبارات پرهیز کنید. همچنین الگوریتم گوگل، کپی بودن محتواها را تشخیص میدهد؛ بنابراین محتوای شما میبایست یونیک بوده و از کپی کامل متن از وبسایتهای دیگر جداً خودداری کنید. چراکه در این صورت ممکن است گوگل وبسایت شما را برای همیشه از ایندکس خود خارج کند.
-
لحن محتوا
نوع بیان شما نه باید خیلی صمیمی باشد و نه خیلی رسمی! در واقع، علاوه بر حفظ صمیمیت و ارتباط با مخاطب، میبایست از افراط در این کار نیز پرهیز کنید. محتوای شما باید به گونهای باشد که مخاطب به راحتی آن را بخواند و با آن ارتباط بگیرد. از به کارگیری افراطی اصطلاحات پیچیده و تخصصی، اجتناب کرده و سعی بر نگارش ساده و رساندن مفهوم داشته باشید.
-
قابل استناد بودن محتوا
محتوای شما میبایست قابل تحقیق، بررسی و مستند باشد. در بحث تولید محتوا، اطلاعاتی که به مخاطب میدهید باید درست و کامل باشد؛ چراکه در صورت ارائه دادن اطلاعات اشتباه، اعتبار و در نهایت، مخاطبان خود را از دست خواهید داد. سعی کنید از منابع و رفرنسهای معتبر در نگارش محتوای خود استفاده کنید تا مخاطب با بررسی آنها، به علمی و صحیح بودن محتوای شما، پی ببرد.
-
انسجام محتوا
تمامی بخشهای محتوای شما میبایست یکپارچه و منسجم باشند. با به کارگیری موضوعات بی ربط، مخاطب خود را گیج نکنید. برای نگارش محتواهای وبسایت خود، موضوعات کلیدی را دسته بندی کنید و سپس برای هر دسته، به تولید محتوا بپردازید. استفاده از تصاویر و ویدیو در محتوا، به ارتباط گرفتن بیشتر مخاطب با متن نیز کمک میکند. با یک سرفصل مشخص محتوا را شروع کرده و با یک پاراگراف جذاب، آن را به اتمام برسانید.
-
نمایش تخصص
در صورتی که کسب و کار شما دارای بخشهای تخصصی است، سعی کنید بدون پیچیده کردن بخشها، اصطلاحات و فرمولهای تخصصی خود را نمایش داده و سادهسازی کنید. هرچه سادهتر و مفهومی توضیح دهید، نشان از تسلط بیشتر شما بر حوزه است.
سخن پایانی
در این مقاله سعی شد به صورت کاربردی، علت نیاز به محتواهای قدرتمند، انواع آنها و اصول نگارش کلی محتوا را شرح دهیم. در نظر داشته باشید که با توجه به حجم انبوه محتوایی که در طول روز توسط کسب و کارهای مختلف تولید میشود، محتوایی موفق میشود که بتواند دغدغۀ خاصی از مخاطب را هدف گرفته و برطرف نماید. بنابراین به دقت جامعۀ هدف کسب و کار خود را بشناسید، مخاطبان خود را دستهبندی کنید، دغدغههای آنها را فهرست کنید و سپس، دنبال راهکاری برای حل مشکلات آنها باشید.
دیدگاهتان را بنویسید